Overlegen forestilling på Goodison

Overlegen forestilling på Goodison

Everton – Manchester United (4-0)

  • 1-0, Richarlison 13'
  • 2-0, Gylfi Sigurdsson 28'
  • 3-0, Lucas Digne 55'
  • 4-0, Theo Walcott 63'

Det var to revansjesugne som skulle møtes på Goodison 1. påskedag, men det var i grunn bare et av lagene som møtte opp i det strålende påskeværet i Liverpool. Det laget het Everton og gikk ut i hundre og så seg aldri tilbake. 

Everton og Richarlison var tidlig farlig frempå etter 10 minutter. Gana Gueye svingte et innlegg inn i boksen fra Evertons høyreside, inne i boksen ventet Richarlison som avsluttet, men De Gea fikk fingrene på ballen, før ballen igjen fant veien til Richarlison som satte returen utenfor målet. Men det skulle ikke ta lang tid før målet skulle komme. I det 13. spilleminutt fikk Everton innkast høyt inne på Uniteds banehalvdel. Lucas Digne kastet som vanlig langt inne i boksen, hvor Dominic Calvert-Lewin fikk headet ballen videre til en akrobatisk Richarlison, som på lekkert vis fikk satt ballen i nettet bak den spanske burvokteren.  

Men det stoppet ikke der. I det 28. spilleminuttet fikk United en corner, som enkelt ble stanget unna. Idrissa Gueye snappet opp ballen og sendte den ut på venstre siden til en fremadstormende islending, Nemanja Matic kom seg aldri opp i Gylfi Sigurdsson, som klemte til fra rundt 25 meter, og gikk ned i De Geas høyre hjørne. 2-0 til Everton, uten at United hadde klart å skape en eneste målsjanse.  

Fem minutter før pause forsøkte Richarlison seg nok en gang. Denne gangen fra hjørnet av sekstenmeteren, men denne gangen klarte Uniteds sisteskanse å holde ballen ute av nettet. Dermed blir stillingen inn til pause 2-0 til et meget sterkt hjemmelag.  

I det klokka bikker 55 minutter skulle dagens tredje mål komme. Gylfi Sigurdsson slår en innoverskrudd corner, den blir klarert inne i Uniteds femmeter, men ballen kommer ikke lengre enn til en franskmann plassert rundt 20 meter. Lucas Digne klinker til på halvspretten og ballen lurer seg inn nede i det venstre hjørnet. Bare 3 minutter senere holder Gylfi Sigurdsson å skru corneren fra samme side rett i mål, men David De Gea kommer til unnsetning i siste liten. 4-0 var ikke langt unna.  

I det 63. spilleminuttet spiller Gylfi Sigurdsson Theo Walcott alene igjennom med David De Gea, og den engelske vingen setter ballen fordi en utrustende David De Gea, og ned i det lengste hjørnet.

Etter dette skjedde det ikke stort mye. Manchester United hadde ingenting å komme med, og Everton kunne enkelt kontrollere inn en 4-0 seier. Veldig fortjent for et meget solid Everton lag. Det er også verdt å nevne at James McCarthy fikk noen etterlengtede minutter på banen. 


Lagoppstilling: Jordan Pickford – Seamus Coleman, Michael Keane, Kurt Zouma, Lucas Digne(Phil Jagielka fra 85) – Idrissa Gueye(James McCarthy fra 76), Morgan Schneiderlin – Richarlison(Theo Walcott fra 51), Gylfi Sigurdsson, Bernard – Dominic Calvert-Lewin 

Gule kort:Idrissa Gueye(Everton) og Scott McTominay(Manchester United) 

Dagens Evertonian: Her kan mange nevnes. Det var en glitrende venstreside med Bernard og Lucas Digne, det var et stopperpar som hadde full kontroll på Romelu Lukaku, den fransktalende midtbaneduoen gjorde Pogba og co usynlige, men dagens bestemann var Gylfi «the iceman» Sigurdsson. Fantastisk avslutning på 2-0, ellers styrte han kampen akkurat som han ville

 

Etter dagens seier klatrer Everton opp på syvendeplassen med like mange poeng som Watford, men både Watford og Wolverhampton(1 poeng bak) har en kamp til gode. Neste kamp for Everton vil være bortekampen mot Crystal Palace neste lørdag.  

Ha en fin påske videre! COYB!

Lars B. Andersen