Lundheim på besøk på Finch Farm

Lundheim på besøk på Finch Farm

Årets fotballtur på Lundheim Folkehøgskole inneholdt kamper som Tranmere-Crewe, Sheffield United-Rotterham, Man.City-Watford, Liverpool-Burnley, Man.City-Schalke04 og Derby-Stoke. Noen var en tur å så Barnsley-Accrington Stanley og Bradford City-Luton Town. Noen byttet ut Liverpool-kamp for å reise til London å se Arsenal-Man.Utd, uten at de kom veldig fornøyde tilbake igjen, hehe.

Takket være glimrende hjelp fra Helge Grunnevåg, ble det også denne gangen mulighet for fotballklassen ved Lundheim Folkehøgskole å besøke Everton FC sitt treningsanlegg Finch Farm.

Broadcast and Publications Manager Darren Griffiths og tidligere Evertonspiller og klubbambassadør Ian Snodin, tok oss godt imot på anleggets presserom hvor elever fikk kjenne på følelsen av å være Marco Silva i sjefsstolen når man blir intervjuet.

For folk som er glad i fotball er dette en fantastisk rundtur å få. I gruppen fra Lundheim er det personer som holder med ulike lag både i England og resten av Europa. Dette blir lite viktig på en slik dag. Det er unikt å få ett så godt innblikk i hvordan klubben blir drevet på daglig basis og hvilke fasiliteter spillerne og støtteapparatet rår over. Det er liten tvil om at Finch Farm innehar alle fasiliteter man trenger og mer til for å plassere seg i kategorien toppklubb.

Darren forklarer gjennom hele omvisningen godt hvordan anlegget er bygget opp, og hva man bruker de ulike fasilitetene til. Ian Snodin sper på med gode historier og personlige erfaringer. Begge deler helt essensielt for å få ett godt innblikk i klubben. Det er også veldig kjekt å erfare at også store klubber kan ta seg god tid til fotballfans. Ofte erfarer vi at avstanden mellom klubbene og supportere blir større og større, men når man besøker Finch Farm får man ikke den følelsen. Her tar man seg god tid til å svare på spørsmål, ta bilder, fortelle historier osv. Og hele tiden føler man seg veldig velkommen og ikke til bry.

Det hersker liten tvil om at besøket på Finch Farm var noe jeg som lærer hadde gledet meg veldig til å overaske elevene med. Og dette med god grunn. Jeg tror jeg snakker på vegne av samtlige når jeg sier at vårt besøk på Finch Farm var ett av turens desiderte høydepunkt.

Tusen takk skal du ha Helge! 

Fotballhilsen

Kristian Holte

Lærer

Lundheim Folkehøgskole